Összes oldalmegjelenítés

2012. április 20., péntek

Suhajda mignon


Suhajda mignon

Ezt az egyszerű édességet is a Vajdaságból hoztam, mint már annyi mindent. Bár ez inkább tekinthető bonbonnak, mint mignonnak.
Hozzávalók:
10 deka főzőcsokoládé kevés vajjal gőz fölött felolvasztva. Mignon papír alját kikenjük a csokival, kicsit megdermesztjük, majd az alábbi töltelékkel töltjük:

10 deka vajat alaposan kikeverek 10 deka porcukorral, melyhez daráláskor egy kiskanál kávét hozzákevertem és vele daráltam a cukorral.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kis csokikosárkákat, lezárjuk olvasztott csokival és már kész is.

Csokival  kikent mignon papírok

Töltelékkel megtöltött kosárkák

Olvasztott csokival lezárt kosárkák
Amikor lezártam a kosárkákat, ismét hűtőbe kerülnek. Kínáláskor is rajta maradhatnak a mignonpapírok, aki fogyasztja, szépen le tudja hámozni róluk.

     
Küllemre nem valami szépek lettek így elsőre, de ízre! Nagyon-nagyon finom! Merem ajánlani másoknak is kipróbálásra, a kóstolást pedig módjával, mert igen eteti ám magát!

         

22 megjegyzés:

  1. Még sosem hallottam erről az édességről, ígéretesen hangzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla, eddig én sem. Most csináltam először, semmi idő alatt megvan és finom.

      Törlés
  2. Nagyon finom tömény édesség lehet! Akár más töltelékkel is lehet akor csinálni ugye? A papírba nem nagyon ragad a csoki?

    VálaszTörlés
  3. Éva, igen, eléggé tömény, ezért kevés is elég belőle!
    Szerintem kinek-kinek a fantáziáján múlik, hogy milyen töltelékkel tölti.
    A papírba egyáltalán nem ragad, feltéve, hogy fogyasztás előtt hűtőben tároltuk.

    VálaszTörlés
  4. Én félek, hogy nem tudnám abbahagyni. Addig járnék rá, amíg van. Minden finomsággal így vagyok:) Nagyon édesek a kis mignonok! Mentve és valamilyen alkalomra majd kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi, hát én is járok rá. De nem sokáig, mert nem túl óriási adag ez.

      Törlés
  5. Régóta várnak rám a mini muffinpapírjaim (vagy bonbonos kapszlik, nem is tudom...) de ötletem nem volt, hogy mit tegyek bele.
    Most már van! Köszi! :-)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is tetszik, finom lehet:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flóra, kicsit tömény áédesség, de finom!

      Törlés
  7. Jéé, ilyenről még nem is hallottam :) Ügyes megoldás :))

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól hangzik, imádom a darált kávé ízét sőt én néha egy-egy kávészemet el is szoktam ropogtatni. Feltétlenül kipróbálom.
    Köszi hogy megosztottad velünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsóka, én köszönöm a dícséreteket!

      Törlés
  9. Nagyon jó ötlet, nincs vele sok macera. Gratulálok hozzá, szeretem az egyszerűen elkészített és finom dolgokat.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Marisz,
    Szabadkán egy cukrászdában ojan Suhajdát lehet kapni amely likorbe áztatott meggyel és trüffel krémmel van töltve, valamint diósat is készítenek. De a kávés variációt biztosan kiprobalom! Köszi az ötletet. Üdv, Éva

    VálaszTörlés
  11. Éva, én köszönöm, hogy ezt megírtad. Lehet, hogy kikísérletezem így is. Szép napot neked!

    VálaszTörlés
  12. Gyerekkori kedvencem, nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak felnőtt (mondhatni idős)fejjel ismertem meg, de tényleg nagyon jó ez az egyszerű finomság! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...