Összes oldalmegjelenítés

2016. január 22., péntek

Pizza - teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Sonkás kukoricás,sonkás paradicsomos,szalonnás krumplis-spenótos pizza
Nagyon egészséges pizzát akartam sütni, ezért választottam a teljes kiőrlésű tönkölylisztet.
Tészta hozzávalói:(2 nagy gáztesihez)
75 deka teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 deci langyos víz
1 csapott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
8 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 deka friss élesztő
A tészta hozzávalóit a megfelelő sorrendben a kenyérsütő tartályába tettem (alulra a víz, az olaj, cukor, só, rá a liszt, tetejére morzsolva az élesztő. Dagasztás-kelesztés program lejárta után a megkelt tésztát kivettem, kinyújtottam, rátettem a feltéteket és 200 fokosra előmelegített sütőben egyenként 25-30 perc alatt megsütöttem (a tepsiben letakarva sütés előtt kelesztettem).
A befőzőautomatával eltett házi pizzaszósszal kentem meg.
Feltétnek én most háromfélét készítettem.
1. sonkás,gombás,kukoricás - bőven megszórva reszelt sajttal.
2. sonkás, gombás, jól megrakva hámozott paradicsommal, bőven megszórva reszelt sajttal.
3. szalonnás(húsos mangalicaszalonnával),megszórva reszelt héjában főtt krumplival(4 kisebb krumpli), apróra metélt friss spenóttal, végül meghintve reszelt sajttal. Miután kisültek, mindegyiket megkentem tejföllel.
A tésztája nemcsak egészséges, de állagra, ízre is remek volt. Finom volt mindegyik feltéttel.

Vendégek is kóstolták, egyikük a krumplis-spenótosat külön megdícsérte.
Szalonnás krumplis-spenótos pizza

1 megjegyzés:

  1. Mi lehet jobb, mint büntetlenül pizzát enni? :D Nagyon guszták!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...