Összes oldalmegjelenítés

2017. május 23., kedd

Pucér csokikrémes torta

Pucér ét és fehércsoki krémes torta

Este elég későn szólt a fiam, hogy a kolléganőjüket másnap meglepnék születésnapjára egy tortával, ha gyorsan tudok valami csokikrémeset kreálni...😖
Reggel nem volt otthon jármű, ezért körbenéztem a spájzban, és a fellelt alapanyagokból összehoztam egy tortát.
Sütöttem egy 6 tojásos olajos piskótát, e recept alapján  (katt!)
Krém:
10 deka étcsoki
10 deka fehércsoki
10 deka cukor
2,5 deci állati habtejszín
25 deka margarin
A tejszínt a cukorral tűzre tettem, forrás után beleadtam az apróra tördelt csokoládékat (a fehéret is, az étcsokit is). Néhány percig kevergetve főztem, majd a tűzről levéve egy diónyi margarint hozzákevertem, aztán kihűtöttem, majd 2 órányi időre hűtőbe tettem. Mikor a 2 óra lejárt, kivettem.
A szobahőmérsékletű  margarint jól kikevertem - én tettem hozzá 1 evőkanál porcukrot is. Sőt, mivel 1 evőkanálra való natúr kakaóport is találtam, azt is belekevertem, meg belereszeltem 1 szem tonkababot. A tonkababot egyszer egy barátnőmtől kaptam ajándékba - kis mennyiség is igen kellemes ízt ad a kakaós-csokoládés krémeknek.
A hűtőből kivett csokoládékrémet elektromos habverővel jól felhabosítottam, aztán kanalanként hozzádolgoztam a kikevert margarinhoz. Nagyon könnyű, selymes krémet kaptam, nem volt túl édes.
A 3 lapba vágott piskótát 2 helyen betöltöttem a krémmel, hagytam a tetejére is, az oldalát pedig nem kentem körbe. Ezt hívják pucér, vagy meztelen tortának. Én eddig még ilyet nem csináltam, mert "befejezetlen" érzésem volt az ilyen torták láttán....😌
De most az oldalára kevés is lett volna a krém.
Tetejét kiraktam magozott meggybefőttel(40 szem), megszórtam kevés tortadarával, és éppen elkészültem vele, mikor jött érte a fiam.
Remélem, finom lett! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...