Összes oldalmegjelenítés

2017. június 13., kedd

Kakaós kelt kiflik

AranyTepsi  blogján tetszett meg. A kiflik formázásáról is van fent nála  fázisfotó.

Kakaós kelt kiflik
Tészta hozzávalói:
fél kiló liszt
2 deci tej 
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
fél kiskanál só
2,5 deka friss élesztő
1 tojás
10 deka margarin
Töltelék:
2 evőkanál olvasztott margarin
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál natúr kakaópor
Tetejét lekenni:
2-3 evőkanál tej
A szokásos módon kelt tésztát csináltam a hozzávalókból - én a kenyérsütő tartályában.
Miután a megkelt tésztát kivettem, 3-4 mm vastag téglalappá kinyújtottam, lekentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaós cukorral, majd éles késsel hosszú háromszögekre felvágtam, melyeket egyenként feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyeztem el őket, és amíg a sütőt előmelegítettem 200 fokosra, addig letakarva pihentettem. Kb. 12-15 perc alatt sülnek meg, ebből az adagból nekem   darab lett.
A sütőből kivéve azonnal lekentem őket tejjel, és egy másik tepsit a tetejére borítottam 10 percig.


Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Köszönöm Andreának a receptet!
A lányok vitték a hittan évzáró utáni szeretetvendégségre.
Ennyi tésztamennyiségből 11 darab lesz - én dupla adagot sütöttem.
Kapós volt! 😋


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...