Összes oldalmegjelenítés

2017. június 6., kedd

Tálas desszert piskótával, gyümölcsökkel


Piskótás, gyümölcsös táldesszert

Volt maradék frissen sütött piskótám, jó érett cseresznyemeggy, földieper....Összehoztam  egy gyors tálas finomságot.
Nem mértem semmit, csak gondolomra, kóstolással 
Hozzávaló.
kb.20 deka piskóta vagy babapiskóta
1 nagy pohár tejföl (330 grammos)
1 nagyobb lime citrom
2-3 kanál porcukor
1 zacskónyi vaníliás cukor
meggy, földieper, bármilyen gyümölcs - kb.20-20 deka
A tejfölt kikevertem a porcukorral és a víniliás cukorral, belecsavartam a lime levét, belekapargattam a húsát is. A meggyet kimagoztam, az epret összemetéltem.
Egy üvegtál alját kiraktam piskóta kockákkal, arra egy sorban magozott meggy került, majd rákentem a tejfölös krém felét, erre egy réteg piskóta kocka ment, majd az aprított eper, amit bevontam a tejfölös krém másik felével. Meg lehetett volna a piskótát locsolni rummal, vagy gyümölcslével, de ez nálam most elmaradt - teljesen frissen sütött piskótával készült. Ha valaki babapiskótával csinálja, az feltétlenül locsolja, vagy mártsa meg valamiben. Egy éjszakára hűtőbe tettem, másnap kapott egy kis dekorációt, és lehetett fogyasztani.
Nagyon finom gyors, egyszerű nasi! 😍

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...