Összes oldalmegjelenítés

2017. július 9., vasárnap

Tejszínes meggyes pite

Tejszínes meggyes pite

Hozzávalók:
26 cm átmérőjű piteformához:

  • 3 tojás
  • 8-10 deka cukor(nálam barna nádcukor)
  • 12 deka liszt (nálam durum)
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2,5 deci tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 50 deka magvalt meggy                                                   
Tetejére: mandulaforgács, porcukor
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporral, őrölt fahéjjal ellvegyített lisztet, majd  belekevertem a tejszínt.
Szilikon piteformába öntöttem a masszát - ha más anyagú formában sütjük, akkor ki kell vajazni, lisztezni a formát.
A meggyszemeket lisztbe forgattam és a massza tetejére szórtam. Nálam most a reszelt citromhéj kimaradt, de néhány dekányi mandulaforgácsot hintettem a süti tetejére(ami kiborítva az alja lesz), és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, nálam 1 óra alatt sült meg - tűpróba. Más anyagú formában elég a 180 fokos sütőhőmérséklet.
Nem is akartam ezen a vasárnapon sütni, tekintettel a nagy kánikulára. Többféle gyümölcsünk van, gondoltam, desszert gyanánt gyümölcsöt eszünk, de a neten a recepteket nézegetve 
Hankka  egyszerű receptjét meglátva meggondoltam magam, és egykettőre összekevertem, megsütöttem ezt a meggyes finomságot.
Köszönöm Hankkának a receptet! Nagyon mutatós lett ebben a margaréta formájú sütőben (nemrég kaptam a menyemtől), a tészta finom szaftos állagú - pillanatok alatt elfogyott! 😋

A kisült pite teteje, mely kiborítva a sütemény alja lett:
Megfordítva, porcukorral megszórva:
Szeletelve:

Biztos vagyok benne, hogy más bogyós gyümölccsel is nagyon finom lenne! 😊


6 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...